Per situar-nos comentar que la història de Llagostera data de l’any 855 i està situada a la comarca del Gironès i el seu terma municipal és de 76 km2,llinda amb els municipis de Santa Cristina d‘Aro, Caldes de Malavella, Tossa de Mar i Cassà de la Selva.

Un 70% de la població viu al nucli urbà i un 30% a un dels deu veïnats o de les set urbanitzacions que actualment disposa. Antigament la indústria suro tapera va ser important i afavorida pel transport ferroviari que feia la línia Girona Sant Feliu de Guíxols passant per Llagostera. (1)
La vila des de fa anys que el día 10 de juliol celebra la diada de Sant Cristòfol consistent en amb dur a beneir els vehicles a motor com poden ser els cotxes, camions, tractors , motos i motocicletes. Es sabut que va ser a Barcelona quan es va celebrar per primera vegada la festa de Sant Cristòfol l’any 1907.
L’acte de beneir els vehicles a motor es diu va esser instituït en record al Sant Cristòfol de Lícia -antiga Grècia- degut a la legenda que Cristòfol recolzat amb un pal de palmera i fent un gran esforç va transportar al Nen Jesús sobre les seves espatlles per creuar un petit riu o gual, s’explica que a cada pas que feia el Nen Jesús pesaba més i tot degut que Jesús portava amb ell tots els pecats del mon.
Anar a beneïr el pròpi vehicle
Succeïa que l’any 1990 ejercia d’infermera a Llagostera i degut a la novetat i la joventut m’adheria a diverses activitats de les que es feien a la vila. Disposava d’un recent estrenat cotxe Renault R5 que era l’eina imprescindible per traslladar-me ala domicilis dels malalts enllitats que vivien a masos o a habitatges fora del nucli poblacional.

Aconsellada per unes amistats que es sumaban a la festa, em vaig decidir també per anar a beneir el cotxe, de manera que improvisadament i com era el costum baix intentar engalanar-lo com vaig poder i ara en veure les imatges de 35 anys enrere d’aquell esdeveniment m’ha semblat afegir-les en aquesta pàgina junt amb una breu explicació.
Sembla que aquesta festa a Llagostera es segueix celebrant perquè hem localitzat un cartell de l’any 2021 que anuncia la convocatòria.


No n’estic segura però, que aquestes dues imatges que adjuntarem pertanyen al mateix dia de Sant Cristòfor que es van fer unes paelles d’arròs al aire lliure i el motiu havia d’ésser un esdeveniment de caràcter religiós, doncs hi van assistir algunes germanes de l’hospital de la vila.

Tirant l’arròs
